Om os

A/S Savmøllen i Ullerslev

 

Savmøllen begyndte at producere pakkasser i Ullerslev i 1946. Baggrunden var, at konsul TH. Muus lukkede Odense Savmølle. Pakkasseafdelingen blev overført til et nyt selskab, A/S Savmøllen i Ullerslev, der blev stiftet den 8. juni 1946. Ullerslevs stationsforstander, Anker Hansen, hjalp til med at få fabrikken til Ullerslev. Den placeret på 2300 km2 og lå fordelagtigt tæt på stationen.

Den 1. oktober 1946 gik 17 mand i gang med at producere. I de første år bestod produktionen hovedsagelig af kasser til frugt, ost, smør, kondenseret mælk og øl. Det var emballage til varer, der blev produceret af landbruget, datidens hovederhverv.

I de følgende år blev virksomheden udvidet betydeligt. Der blev købt mere jord og bygget til. Medarbejderantallet kom op på 75. Der har været rationaliseringer og der blev løbende investeret i nye maskiner, som overtog mere og mere af det arbejde, der blev udført med håndkraft.

Der kom perioder med store ændringer. Plast og pap blev brugt til mindre kasser og erstattede træ i begyndelsen af 1970’erne. Samtidig begyndte Savmøllen at producere paller. Op gennem 1960’erne var industriproduktionen og forbruget i det hele taget vokset. Flere varer skulle transporteres og det skulle gøres effektivt og sikkert. Industrien blev den dominerende aftager af Savmøllens produkter.

Den gamle og enkle Ullerslevkasse i finer, som kunne produceres i forskellige størrelser efter kundens behov, blev fortsat produceret og industrikassen til eks. fragt af maskiner og maskindele kom til.

Senere blev pallerammer et stort produkt. Sammenklappelige sider, som ikke fylder ret meget, når de ikke bruges, og som let kan foldes ud til en firkant og stables ovenpå hinanden.

Selvom Savmøllen ikke selv eksporterer nævneværdigt, er flere og flere af Savmøllen kasser blevet sendt ud i den store verden, i de seneste årtier langt de fleste.

Sidst i 1990’erne tog Savmøllen navneforandring til ULSA PACK A/S, der passer bedre til moderne tider med øget internationalisering. Det nye navn blev dog først officielt registreret i 2003.

I 2016 blev ULSA PACK A/S overtaget af Dansk Træemballage A/S og hedder nu DTE Ulsa. I den forbindelse blev det oprindelige navn Savmøllen taget frem og repræsentere nu webshoppen savmoellen.dk med salg til private.

Dansk Træemballage A/S er en af Europas førende inden for produktion og handel med træemballage. Vi har fabrikker i Norge, Sverige, Tyskland samt 6 lokaliteter fordelt i Danmark. Hovedadministrationen er placeret i Haastrup på Fyn. DTE koncernen beskæftiger 500 medarbejdere, og omsætter for over DKK 850 mio. om året.